Marcel Bolos: Informarile de MARE IMPORTANTA Privind Jaloanele PNRR si Investitiile in Romania

Marcel Bolos Informarile MARE IMPORTANTA Jaloanele PNRR Investitiile Romania

Marcel Bolos a facut doua informari de mare importanta pentru romanii din toata tara cu privire la jaloanele PNRR, pe de o parte, dar si cu privire la investitiile facute in Romania cu bani europeni, iar asta pentru ca aduce in atentia noastra ceea ce s-a realizat la Targu Mures cu banii furnizati de catre Comisia Europeana.

Marcel Bolos vorbeste mai jos si despre jalonul 133 pentru PNRR, ministrul PSD explicand ce fel de contracte urmeaza sa fie semnate, dar si de catre ce minister, astfel incat romanii sa stie clar pentru ce vor fi acordate noi sume de bani, dar si unde urmeaza acestea sa ajunga dupa ce vor fi trimise de catre Comisia Europeana.

“De la o idee, la o fabrică în care lucrează 100 de angajați, pentru 200 de proiecte anual. Este povestea lui Emanuel, un antreprenor din Târgu Mureș, care a înțeles că ambiția, responsabilitatea și integritatea îți pot aduce succesul. La început importa echipamente cu care să construiască locuri de joacă, acum își produce singur echipamentele în România, într-o fabrică ridicată cu #banieuropeni, pentru care a obținut 800.00 euro.

Iar pentru utilaje a obținut alți 500.000 euro. Spune că nu ar fi avut banii pentru astfel de #investiții, dacă nu ar fi obținut fonduri europene. Este doar exemplul unui #antreprenor care a înțeles că dacă vrem să evoluăm ca mediu de afaceri, fondurile europene pot fi soluția pentru dezvoltare și evoluție. Mai multe detalii într-un nou episod al campaniei „𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐧𝐞, 𝐬𝐮𝐜𝐜𝐞𝐬𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢”.

Pentru Jalonul 133, Semnarea contractelor pentru proiecte de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz și încălzire centralizată – Responsabil Ministerul Energiei. Obținerea scrisorilor de confort angajante din partea tuturor beneficiarilor cu care s-au semnat contracte de finanțare.

Confirmarea existenței unui teren lipsit de sarcini pentru realizarea proiectului CHP din contractul de finanțare încheiat între Ministerul Energiei și Primăria Constanța; Încheierea contractului de finanțare (cu respectarea întocmai a prevederilor Ghidului solicitantului) cu Primăria Municipiului Craiova; Derularea auditului de follow up din partea Autorității de audit și rezolvarea oricăror constatări noi sau restante de către Ministerul Energiei.

Transmiterea de către MIPE la Comisia Europeană a informațiilor și datelor referitoare la îndeplinirea observațiilor COM. Comisia Europeana evaluează încă cea de-a doua cerere de plată. Precizam că o decizie finală încă nu a fost emisă. Dialogul constructiv dintre autoritățile române si Comisia Europeana pe cea de-a doua cerere de plata continuă.”