Austria: SCANDALUL Urias in care e Prinsa cu Italia si Germania, din Cauza Spatiului Schengen

Austria SCANDALUL Urias Prinsa Italia Germania Cauza Spatiului Schengen

Austria este prinsa intr-un nou scandal urias, impreuna cu Italia si Germania, iar asta pentru ca in atentia sutelor d emilioane de europeni este adusa faptul ca la ora actuala intr-un centru pentru refuzati de la Lipa, ar fi fost construite cu bani europeni inclusiv zone de detentie in care ar fi tinuti unii migranti ilegali inainte de a fi deportati.

Austria a finantat cu 500.000 de euro acest centru, printr-un institut cu sediul la Viena, insa Germania si Italia ar fi oferit deasemenea diverse sume de bani, centrul fiind construit in Bosnia si Hertegovina, aproape de granita cu Croatia, iar acolo sunt tinuti cei care vor sa intre ilegal in Spatiul Schengen, dar sunt prinsi, si nu li se permite accesul pe teritoriul european.

Austria a negat in repetate randuri situatia de la Lipa, insa apar tot mai multe confirmari ale faptului ca lucrurile nu sunt chiar in ordine acolo, iar acum Italia si Germania sunt deasemenea trase in scandal, unul care ar putea genera foarte multe controverse in UE.

“Este inacceptabil ca oamenii din lagărul de la Lipa să aibă o închisoare. Asta este dezgustător. Tabăra, concepută pentru până la 1.500 de deținuți și reconstruită cu fonduri de la UE și Banca Europeană de Dezvoltare, precum și bani germani, elvețieni, italieni, nu este departe de granița cu Croația.

Acolo au loc de câțiva ani respingeri: oamenii care doresc să solicite azil în UE sunt opriți la graniță și trimiși înapoi, adesea cu mijloace brutale – în Tabăra Lipa, printre altele. În viitor, persoanele care au fost respinse ilegal la granița cu Croația UE sau aduse din Serbia în Bosnia vor fi pregătite pentru deportarea ulterioară.”