Ursula von der Leyen Anunta Noi Decizii ale Comisiei Europene pentru Ucraina

Ursula von der Leyen Anunta Noi Decizii ale Comisiei Europene pentru Ucraina

Ursula von der Leyen a anuntat in mod oficial o serie de noi decizii ale Comisiei Europene luate pentru sustinerea Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta deoarece industria de aparare din Uniunea Europeana urmeaza sa isi creasca productia in cursul lunilor si anilor urmatori, pentru a sustine efortul de razboi.

Ursula von der Leyen vorbeste despre productia de echipament militar, dar si de munitie, un comisar european declarand astazi ca Uniunea Europeana vrea sa produca 1 milion de obuze anual pentru Ucraina, dar si tarile europene care fac parte din NATO, deci vorbim despre foarte mult ajutor oferit in mod oficial.

“Ucraina rezistă eroic invadatorului rus brutal. Ne respectăm promisiunea de a sprijini Ucraina și poporul ei, atâta timp cât este nevoie. Dar curajoșii soldați ai Ucrainei au nevoie de suficient echipament militar pentru a-și apăra țara. Europa își intensifică sprijinul pe 3 piste.

Statele membre furnizează muniție din stocurile lor existente. Vom procura împreună mai multe muniții pentru Ucraina. Creștem și accelerăm producția industrială de muniție în Europa. Pentru a furniza mai multe muniții pentru Ucraina și pentru a consolida capacitățile noastre de apărare ale UE.”