Ministrul Apararii: IMPORTANT Anunt OFICIAL privind Armata Romana, NATO, in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii IMPORTANT Anunt OFICIAL Armata Romana NATO Plin Razboi Ucraina

Ministrul Apararii a publicat un anunt oficial extrem de important cu privire la Armata Romana in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca oficialul vorbeste despre faptul ca a avut o intalnire cu seful Statului Major al Fortelor Navale din Bulgaria, discutand despre Fortele Navale ale Armatei Romane si provocarile din Marea Neagra.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ce fel de schimburi a avut in cadrul intalnirii cu oficialul bulgar, tarile noastre intarindu-si cooperarea in ultima perioada din cauza razboiului din Ucraina, ceva ce desigur ca urmeaza sa se extinda, pe masura ce agresiunea din Ucraina continua sa ramana o problema extrem de mare la nivel european.

“M-am întâlnit, astăzi, cu șeful Statului Major al Forțelor Navale din Bulgaria, contraamiralul Kiril Mihaylov. Am discutat despre consolidarea profilului strategic al Mării Negre din perspectivă bilaterală și aliată, respectiv sprijinul reciproc al forțelor navale ale celor două țări pentru creșterea securității căilor maritime de navigație.

România și Bulgaria au o bază solidă în domeniul apărării, care se extinde prin activități comune din ce în ce mai consistente. Avem obiective strategice similare în regiunea Mării Negre care urmăresc stabilitatea bazinului riveran. Acest spațiu cu relevanță pentru securitatea regională trebuie să rămână predictibil și accesibil pentru toți actorii statali, potrivit uzanțelor internaționale.

Ministrul Angel Tîlvăr a apreciat nivelul excelent al cooperării subliniind progresul înregistrat, în ultimii ani, atât în planul agendei conlucrării naționale, europene și aliate, cât și în cel al instruirii în context întrunit și multinațional. Șeful Apărării a arătat că, în plan național, Forțele Navale au intensificat pregătirea atât în zona Mării Negre, cât și în zona fluvială și de deltă.

Structurile maritime se concentrează permanent pe executarea serviciului de luptă, supravegherea ariei de responsabilitate, precum și pe misiuni de luptă contra minelor marine. „Participarea la exerciții, alături de militarii români, a unor forțe navale din state riverane și din alte state aliate sau partenere contribuie la promovarea intereselor României în plan regional și conduce la creșterea interoperabilității și încrederii reciproce.

De curând s-a încheiat „Sea Shield”, unul dintre cele mai importante evenimente de instruire multinațională, conduse de Forțele Navale, care a reunit forțe navale din 12 state, inclusiv Bulgaria.”, a declarat generalul Daniel Petrescu. Vizita în țara noastră a contraamiralului Kiril Mihaylov are loc, în perioada 3-5 mai, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiralul Mihai Panait.”