Marcel Ciolacu: Deciziile IMPORTANTE pentru Romania Anuntate Oficial de Presedintele PSD

Marcel Ciolacu Deciziile IMPORTANTE Romania Anuntate Oficial Presedintele PSD

Marcel Ciolacu a anuntat in mod oficial o serie de decizii foarte importante pentru Romania, presedintele PSD confirmand pentru milioanele de oameni din intreaga tara faptul ca Nicolae Ciuca ar urma sa continue sa supravegheze procesul de aderare al tarii la OECD direct din Parlamentul Romaniei, dupa ce nu va mai fi premier.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea si despre legea pensiilor speciale, un subiect extrem de controversat, care a generat foarte multe discutii in Romania in ultimele luni, afirmand ca poate merge chiar pana la asumarea raspunderii in Parlamentul Romaniei, ca premier, pentru ca aceasta lege sa fie adoptata.

“Noi am avea cam 5 ani sa intram in OECD. Ati vazut ca am facut si o comisie parlamentara, am si decis in interiorul coalitiei, ca domnul Nicolae Ciuca, dupa ce nu va mai fi premier, sa fie presedintele acestei comisii, cu alte cuvinte sa existe o continuitate si o coerenta in ce s-a pornit la Guvern, si cu ce s-a pornit la Parlamen, si am fost laudati pentru acest lucru.

Eu mi-as dori ca in urmatorii 3 ani sa intram in OECD, este foarte, foarte important, si imi doresc si mi-am dorit de cand am facut aceasta coalitie, mai ales cand unim cele 2 mari partide, de stanga si de dreapta si depasim anumite lucruri, si vedem perspectiva nationala, repet, nu aia cu goarna si cu drapelul infasurat si fara solutii. Cred ca o astfel de coalitie trebuie sa duca Romania in OECD si Schengen.

Cererea de plata numarul 3 are termenul depasit, cred ca ministrul MIPE o sa spuna de ce nu avem legea inchisa. E ultimul raport de la Banca Mondiala, este in avizare acum in board-ul institutiei, cu noile cerinte pe legea deja trecuta in Senat. Eu nu o sa renunt pana nu vom trece legea pensiilor speciale. Daca ea va trece cat sunt presedintele Camerei, nu e o problema.

Avem deja feedback de la comisia parlamentara ca indeplineste jalonul prins in PNRR. Daca nu, si nu avem indeplinit acest jalon, si voi fi prim-ministrul Romaniei, voi veni cu lege de asumare a raspunderii in fata Parlamentului, astfel incat ori trece legea, ori plec eu acasa, cred ca am fost cat se poate de clar in aceasta privinta.

Cand intri in Guvern, nu vorbim despre un Guvern al unei coalitii, ci despre Guvernul Romaniei si de ministrii Romaniei. E normal sa ai o anumita responsabilitate cand vine vorba despre decizie. Sunt convins ca domnul presedinte isi va intra in atributii, iar cand vine vorba despre proiectele pentru nemteni, indiferent unde sunt, vor fi discutate si se iau deciziile cele mai bune pentru oameni.”