Austria: Anuntul de ULTIMA ORA Oficial al Romaniei cu Masuri pentru Aderarea la Schengen

Austria Anuntul ULTIMA ORA Oficial Romaniei Masuri Aderarea Schengen

Austria continua sa ramana hotarata sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, insa de la Bucuresti a venit un anunt oficial extrem de important cu privire la o serie de noi masuri care au fost luate, ministrul PNL al MAI, Lucian Bode, prezidand o Conferinta Ministeriala in cadrul careia s-a discutat despre problemele migratiei.

Austria a fost in mijlocul discutiilor, pentru ca problemele reclamate cu privire la cresterea migratiei ilegale si reformarea sistemului de azil din UE au fost discutate, impreuna cu actualul comisar european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, dar si reprezentanti ai unor agentii europene importante, precum FRONTEX, EUROPOL, eu-LISA.

Austria va incrca sa raspunda intr-un fel, sau altul, insa pana atunci, o declaratie comuna a fost semnata, si va fi prezentata celorlalte UE si Schengen, Romania incercand sa adune cat mai mult suport pentru aderarea la Schengen, si sa ia masurile cele mai bune pentru ca acest obiectiv sa se realizeze cat mai curand, sfidand toata opozitia facuta de Karl Nehammer in ultimele luni.

“Astăzi a avut loc Conferința Ministerială a Forumului statelor membre din spațiul Schengen cu frontiere externe terestre. Alături de România, la acest eveniment au participat delegații din statele membre ale Forumului, precum Finlanda, Polonia, Norvegia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Ungaria și reprezentanți ai agențiilor UE FRONTEX, EUROPOL și eu-LISA.

Activitatea a beneficiat de participarea doamnei Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne. Temele pe care le-am propus pentru discuții în cadrul Conferinței au vizat în principal consolidarea securității interne a UE și a frontierelor externe, pentru a răspunde adecvat provocărilor cu care ne confruntăm. Asigurarea unei protecții adecvate a frontierelor externe ale UE și un management eficient al fenomenului migraționist.”