Comisia Europeana Anunta Masurile Economice Luate Vis-a-Vis de China

Comisia Europeana Anunta Masurile Economice Luate Vis-a-Vis de China

Comisia Europeana anunta in mod oficial masurile economice care sunt luate vis-a-vis de China la ora actuala, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse, dupa cum puteti vedea mai jos, problemele generate de contrele din ultima perioada cu guvernul de la Beiing, in special privind razboiul din Ucraina.

Comisia Europeana spune ca securutatea economica va fi si unul dintre punctele centrale de discutie de la summit-ul G7 din perioada urmatoare, ceva ce nu ar trebi sa surprinda, iar asta pentru ca organismul s-a ocupat in multe randuri de probleme de acest gen, unele cu impact global extrem de serios.

“Căutăm o abordare cu mai multe fațete a Chinei, caracterizată prin de-riscare, nu decuplare. Desigur, suntem în competiție. Deci trebuie să ne consolidăm propria vitalitate economică. Reduceți dependențele. Și să fim împreună ca parteneri în problemele principale de politică externă și de securitate.

Am văzut încercări de constrângere economică. De aceea luăm măsuri pentru a ne spori rezistența. Securitatea economică va fi un element central la Summitul G7. Și Comisia Europeană va prezenta o strategie de securitate economică în iunie.”