ENGIE: Anuntul IMPORTANT, ce Masura Oficiala a Luat pentru Romania

ENGIE Anuntul IMPORTANT Masura Oficiala Luat Romania

ENGIE, unul dintre grupurile de energie din Romania care le ofera romanilor posibilitatea de a se bucura de servicii de energie electrica si gaze naturale in toate colturile tarii, a hotarat sa anunte in mod oficial parteneriatul pe care il deruleaza impreuna cu Etrel, pentru o solutie de management a statiilor de incarcare electrica.

ENGIE spune ca piata masinilor electrice a crescut in Romania cu 83.5% in anul 2022, fata de anul 2021, cresterea fiind cu mult peste media europeana de 28%, astfel ca amplasarea de statii de incarcare electrice va fi un proces care va creste tot mai mult in urmatorii ani, pentru ca romanii vor avea nevoie sa-si incarce masinile.

Conform celor de la ENGIE Romania, solutia pe care a lansat-o le ofera romanilor posibilitatea de a se conecta la statiile de incarcare in care ea e implementata, de a-si gestiona sesiunile de incarcare de la distanta, si chiar de a face plati pentru incarcare direct din aplicatie, totul fiind gandit pentru a fi cat mai simplu.

ENGIE Romania nu este singura companie de energie din tara noastra care are solutii de acest gen disponibile pentru companii si clientii persoane fizice, astfel ca daca nu veti dori sa profitati de aceasta platforma, poate ca veti dori sa vedeti ceea ce ofera si alte companii de energie ca parte a solutiilor proprii.

ENGIE Romania, în parteneriat cu compania Etrel, o companie Landis+Gyr, lansează o soluție de management al stațiilor de încărcare electrică, disponibilă persoanelor fizice, companiilor și stațiilor publice de încărcare. Piața mașinilor electrice din România a înregistrat, în anul 2022, o creștere de 83,5%.

Comparativ cu 2021, un avans semnificativ în raport cu media de 28% consemnată la nivelul Uniunii Europene, conform raportului ACEA*. În contextul unei piețe de autovehicule electrice în plină dezvoltare, ENGIE Romania are drept obiectiv dezvoltarea de platforme digitale pentru partenerii și clienții săi care să faciliteze accesul la soluțiile de transport prietenoase cu mediul.