Marcel Ciolacu: Milioane de Romani Vizati de Anunturi de ULTIMA ORA ale Presedintelui PSD

Marcel Ciolacu Milioane Romani Vizati Anunturi ULTIMA ORA Presedintelui PSD

Marcel Ciolacu transmite milioanelor de romani din intreaga tara doua anunturi de ultima ora, care ar trebui sa fie in atentia foarte multora dintre ei, iar asta pentru ca primul vizeaza intalnirea presedintelui PSD cu cel al Germaniei, Frank – Walter Steinmeier, mai jos fiind oferite detaliile discutiilor dintre ei.

Marcel Ciolacu vorbeste deasemenea inclusiv despre ajutorul pe care Romania trebuie sa il ofere in continuare Republicii Moldova pentru a-i sustine aspiratiile de aderare la Uniunea Europeana, Romania fiind un partener de mare nadejde pentru guvernul de la Chisinau pana acum, si va continua sa fie.

“Întâlnirea de azi cu președintele Republicii Federale Germania, domnul Frank-Walter Steinmeier, a fost un bun prilej pentru a reconfirma sprijinul total al partenerilor noștri pentru aderarea țării noastre la Schengen. În plus, faptul că domnul președinte Steinmeier a fost însoțit de o importantă delegație de oameni de afaceri demonstrează interesul companiilor germane pentru a-și crește prezența în România, dar și pentru a aduce investiții noi.

Germania este cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia românească, iar din această perspectivă avem o șansă extraordinară pentru a aduce și mai mulți bani în economia românească și a face mai multe locuri de muncă. De asemenea, am reconfirmat deschiderea totală a României pentru a se implica activ alături de companiile germane în procesul de reconstrucție a Ucrainei.

Partidul Social Democrat salută mesajul puternic pro-european transmis de frații noștri din Republica Moldova și își afirmă susținerea pentru toate punctele menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău. România și Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forțele anti-democratice de la Est.

Calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanția păcii și a unei șanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susține Republica Moldova în tot acest proces și în realizarea obiectivelor menționate în rezoluția adoptată astăzi, și nu numai.

În ultimele săptămâni m-am întâlnit și discutat cu numeroși reprezentanți ai autorităților de la Chișinău și i-am asigurat că așa cum am susținut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că țara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană.”