Ucraina ar fi Sustinut Partizanii Rusi care au Atacat Bolgorod, in Rusia

Ucraina ar fi Sustinut Partizanii Rusi care au Atacat Bolgorod in Rusia

Ucraina ar fi oferit ajutor partizanilor rusi care au atacat regiunea Bolgorod din Rusia in cursul zilelor trecute, dar fara a trece granita dintre cele doua state, iar asta nu ar trebui sa vina ca vreo surpriza, pentru ca acele forte ar fi avut nevoie de suportul militarilor ucrainieni pentru a-si duce la indeplinire misiunea.

Ucraina tot sugereaza de cateva luni ca poate derula atacuri pe teritoriul Rusiei, si in toata aceasta perioada i s-a spus in mod repetat sa nu faca acest lucru, asa ca acum vedem insurgenti rusi realizand atacuri de acest gen, dar cu ajutorul Ucrainei, care nu are de ales in incercarea de a isi proteja teritoriul.

“Soldații ucraineni nu au intrat în regiunea Belgorod a Rusiei, ci au jucat un rol de sprijin la graniță. Niciun soldat ucrainean nu a intrat pe teritoriul Rusiei în timpul incursiunii din regiunea Belgorod din 22 mai, a scris New York Times, citând un înalt oficial ucrainean fără nume.

Potrivit oficialului, citat de NYT, armata ucraineană a jucat un rol auxiliar în operațiune, protejând granița cu regiunea Belgorod a Rusiei în cazul unui contraatac rusesc.

Legiunea Rusia Liberă și Corpul de Voluntari al Rusiei, care se presupune că luptă de partea Ucrainei, și-au revendicat responsabilitatea incursiunii și a ocupat satele rusești de lângă granița cu Ucraina.”