DSU Romania: Anuntul Oficial pentru Milioane de Romani privind Cutremurele din Romania

DSU Romania Anuntul Oficial Milioane Romani Cutremurele Romania

DSU Romania a facut un anunt oficial foarte important cu privire la milioanele de romani din toata tara, ele avand in centru cutremurele din Romania, iar asta pentru ca in ultimele zile au avut loc in Romania mai multe cu intensitate de peste 4 grade pe scara Richter.

DSU Romania readuce in atentia romanilor ceea ce trebuie sa faca in eventualitatea in care sunt surprinsi de un cutremur, si asta pentru ca reactiile pe care le au in acele momente sunt extrem de importante pentru a-si proteja viata.

În urmă cu puțin timp, în Banat, Arad s-a produs un cutremur cu intensitatea de 4,6 pe Richter.

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime.

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, pe website. Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

❗ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).