Ministrul Apararii: 2 Anunturi IMPORTANTE de ULTIMA ORA, de ce sunt Armata ROmana si NATO Vizate

Ministrul Apararii 2 Anunturi IMPORTANTE ULTIMA ORA de ce Armata Romana NATO Vizate

Ministrul Apararii a facut 2 noi anunturi de ultima ora, care sunt foarte importante atat cu privire la NATO, cat si la Armata Romana, si totul pentru ca ministurl PSD, Angel Tîlvăr, a avut o intrevedere cu Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, si a discutat despre cooperarea cu tara noastra.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea mai jos si despre ceremoniile militare care sunt organizate maine pentru comemorarea eroilor Armatei Romane, el urmand a fi prezent la Sibiu pentru manifestatiile de acolo, insa ele vor fi organizate in garnizoanele din intreaga tara, informatii fiind listate mai jos.

“L-am primit, astăzi, la sediul MApN, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la București, Andrew Noble. Am discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina, cooperarea în cadrul NATO, Alianța Nord-Atlantice, din perspectiva apropiatului Summit de la Vilnius, dar și aspecte referitoare la cooperarea dintre armatele noastre, cu accent pe dezvoltarea industriei de apărare.

Întâlnirea dintre cei doi oficiali a avut loc în contextul contactelor periodice ale ministrului apărării naționale cu diplomați străini acreditați la București. Cu acest prilej, ministrul român al apărării naționale a subliniat importanța asigurării securității în regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune pe care Rusia îl poartă în Ucraina și importanța strategică a Mării Negre ca regiune-cheie pentru securitatea europeană și euro-atlantică.

A fost apreciată totodată contribuția Marii Britanii în vederea consolidării posturii aliate de pe flancul estic, în special în regiunea Mării Negre, dovadă concretă a solidarității și unității aliate. La finalul discuției, cei doi oficiali au exprimat deschiderea deplină privind consultarea și coordonarea atât în plan bilateral, cât și în format aliat și au notat potențialul de dezvoltare al relațiilor bilaterale și dinamica crescută a dialogului și cooperării dintre cele două state.

Ministerul Apărării Naționale organizează joi, 25 mai, în marile garnizoane din țară, precum și la mausoleele eroilor și la cimitirele și parcelele de onoare, ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor, în cadrul cărora vor fi rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României ori în misiuni executate în teatrele de operații.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, va participa joi, 25 mai, ora 10.00, la ceremonia militară și religioasă organizată la Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava, din Sibiu. Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, va participa joi, 25 mai, ora 12.00, la ceremonia militară și religioasă organizată la Mormântul Ostașului Necunoscut situat în Parcul Carol I din București.”