Austria: PRESIUNEA Oficiala UE Creste, Anunt de ULTIMA ORA pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria PRESIUNEA Oficiala UE Creste Anunt ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen

Austria incepe sa fie presata tot mai serios pentru a permite aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, iar asta pentru ca un nou anunt oficial venit chiar de la presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, vine sa convinga romanii ca problema veto-ului din decembrie 2022 sta strict la Viena, si la Karl Nehammer.

Austria o va primi pe Roberta Metsola zilele acestea intr-o incercare a ei de a il convinge pe Karl Nehammer sa permita aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, ceva ce liderul guvernului de la Viena nu vrea inca, dar sefa Parlamentului European vrea sa gaseasca o cale de compromis, pentru ca planurile lui sa fie modificate.

Austria este presata tot mai serios in privinta permiterii aderarii Romaniei la Schengen, dupa ce zilele trecute Spania anunta ca va sustine acest proces din iulie, dupa ce va prelua presidintia Consiliului Uniunii Europene, asa ca pentru Karl Nehammer se anunta cateva luni foarte complicate, din punct ve dere politic, in UE.

“În urmă cu unsprezece ani, Comisia UE și Parlamentul UE au salutat aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen. Înțeleg că Austria are îngrijorări, dar vreau să conving că putem găsi o cale de ieșire. Ceea ce nu vreau este ca noi să eșuăm și ca țările să nu aibă de ales decât să reintroducă controalele la frontierele interne.

Este de înțeles legal și politic, dar trebuie încercat să găsim un echilibru privind cine are voie să intre în țară în privința celor care au nevoie de protecție și a lipsei de muncitori din Europa. Dacă nu există un acord, atunci avem o vară foarte grea în față și o dezbatere foarte emoționantă.”