Rusia Semneaza un Acord Nuclear cu Belarus, ce Prevede El

Rusia Semneaza un Acord Nuclear cu Belarus ce Prevede El

Rusia a semnat in mod oficial un acord nuclear cu Belarus, iar asta pentru ca intre cele doua tari exista o colaborare extrem de stransa, in special in conditiile razboiului din Ucraina, iar conform acestui acord, rusii vor putea transfera arme nucleare pe teritoriul tarii care se invecineaza cu Ucraina, si din care a fost invadata.

Rusia anuntase ca armele nucleare ar urma sa fie transferate in Belarus pana in luna iulie, iar lucrurile par sa mearga in aceasta directie in momentul de fata, iar asta pentru ca acest acord faciliteaza transferul armelor nucleare, desigur punand mai multa presiune pe NATO, care se invecineaza cu Belarusul.

“Moscova și Minsk semnează un acord privind amplasarea armelor nucleare în Belarus. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi omologul său din Belarus, Viktor Khrenin, au semnat documente privind plasarea armelor nucleare nestrategice ruse pe teritoriul belarus.

Potrivit Ministerului Apărării din Belarus, cei doi oficiali s-au întâlnit la Minsk pe 25 mai. Controlul asupra armamentului și decizia cu privire la utilizarea acestuia rămân în sarcina Moscovei, a spus Shoigu în timpul întâlnirii, citat de agenția de presă controlată de stat rusă Interfax.”