Marcel Ciolacu: Anunturile Oficiale de ULTIMA ORA pentru Romani ale Presedintelui PSD

Marcel Ciolacu Anunturile Oficiale ULTIMA ORA Romani Presedintelui PSD

Marcel Ciolacu a transmis, in plina grava generala a profesorilor din toata Romania, o serie de anunturi oficiale, de ultima ora, care ii vizeaza, si asta pentru ca le spune in mod oficial acestora ca autoritatile sunt pregatite sa ia masurile necesare pentru ca revendicarile dascalilor sa fie indeplinite, chiar daca inca nu s-a intamplat asta.

Marcel Ciolacu spune ca este dispus deasemenea sa discute cu reprezentantii federatiilor sindicale, lucru care s-a mai intamplat in zilele trecute, dar fara vreun rezultat important, iar dupa 4 zile de greva generala in Romania, e greu de spus daca va exista vreo sansa ca revendicarile profesorilor sa fie indeplinite in curand.

“M-am întâlnit și la Buzău cu reprezentanții profesorilor. Și o voi face oriunde, oricând până când această problemă se va rezolva. Dincolo de salariile mici din educație, cred că este vorba și de respect. Respect care de 30 de ani a lipsit în relația statului cu cei care ne educă copiii. Viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea și respectul cuvenit dascălilor! Și suntem pregătiți să luăm toate măsurile necesare! Întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor să le ascult problemele!

As fi vrut, in mod deosebit, la sfarsit sa ma adresez si doamnelor si domnilor profesori, dar inca de la inceput as dori sa le multumesc pentru respectul pe care ni l-am aratat astazi unii altora, si sunt ferm convins ca dupa aceasta manistare, in aceasta zi sfanta de Inaltare, o sa ne strangem cu totii la prefectura, si vom continua discutiile impreuna.

Nu cred ca exista cuvinte, termeni sau expresii, care sa descrie in toata dimensiun sa, semnificatia actelor de eroism ale celor care se odihnesc in acest loc incarcat de atat de multa istorie. Orice as spune aici ar fi tot prea putin, fata de ceea ce le datoram eroilor nostri. As vrea doar sa va spuna ca un popor devine o natiune, atunci cand ajunge sa aiba propria constiinta istorica.

Noi sutem azi o natiune unita, pentru ca avem o istorie mareata. O istorie care a fost scrisa de eroii nostri, pe care ii onoram astazi, aici, in cel mai mare cimitar al eroilor din Romania, care este si unul dintre cele mai mari din Europa. Cei care se odihnesc in aceste morminte din jurul nostru, sunt cei care au scris istoria natiunii noastre.

Nu doar cu vorba, cat mai ales cu fapta, cu actele lor de curaj, de iubire pentru tara, si de sacrificiu suprem. Nu sunt doar soldati romani, sunt soldati care apartin altor natiuni, insa cu totii au scris aici acea pagina de istorie din Primul Razboi Mondial, care se refera la tara noastra, la pamantul nostru, la natiunea noastra.”