Ministrul Educatiei: Declaratiile de ULTIMA ORA cu Anunturi pentru Toti Elevii Scolilor si Liceelor

Ministrul Educatiei Declaratiile ULTIMA ORA Anunturi Toti Elevii Scolilor Liceelor

Ministrul Educatiei a facut o serie de extrem de importante declaratii de ultima ora, care vizeaza elevii tuturor scolilor si liceelor din Romania, iar asta pentru ca aduce in atentia lor ceea ce trebuie sa stie in legatura cu greva generala, care inca este in plina desfasurare, si care inca pare a fi destul de departe de final.

Ministrul Educatiei explica mai jos faptul ca federatiile sindicale sunt cele care trebuie sa decida daca vor sa termine greva generala, sau nu, Ligia Deca spunand ca exista interes din partea autoritatilor ca situatia sa se rezolve cat mai curand, insa acest lucru depinde de profesorii care au initiat greva actuala.

“Sustinem cadrele didactice, pentru ca intr-adevar, ei au nevoie de o grila de salarizare potrivita cu rolul lor in societate, dar in acelasi timp sa asiguram dreptul la educatie. Credem ca toti elevii trebuie sa se poata intoarce mai repede in salile de clasa, in acest sens au fost si discutiile din aceasta seara.

Noi procesam datele primite de la inspectoratele scolare, si face in asa fel incat in intalnirile, pe care le avem aproape zilnic, cu inspectoratele scolare, sa transmitem mesajele necesare, si sa ne corelam in asa fel incat procesele sa nu fie afectate. Fiecare scoala are un director, o conducere care are responsabilitatea sa comunice cu parintii, sa le spuna ce ore se fac, sau nu se fac.

Nu se poate face acest lucru la nivel centralizat pentru mii de scoli, cel mai eficient ca fiecare scoala sa isi foloseasca canalele de comunicare cu parintii, cu apartinatorii, astfel incat fiecare familie sa stie care este orarul adecvat, avand in vedere situatia in care ne aflam la ora actuala. Cred ca trebuie sa asteptam raspunsul din partea sindicatelor (n. red. intrebata daca parintii isi vor trimite de azi copiii la scoala).

Sa vedem care va fi situatia, in acest moment, ei sunt cei care trebuie sa vina cu un raspuns. Cred ca salariile personalului didactic, didactic auxiliar, si nedidactic, trebuie sa creasca, asta in mod clar, si in acest sens, asa cum stiti, ministerul a lucrat impreuna cu federatiile sindicale, la propuneri pe care ministerul Muncii le va discuta atunci cand se intra in faza discutiei pe legea salarizarii.

În cursul zilei de ieri, a avut loc o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București, cu care Ministerul Educației comunică permanent pentru evitarea sincopelor în desfășurarea activității care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de protestul personalului din învățământul preuniversitar.”