Austria: Masurile EXCEPTIONALE cu Germania, Anunt de ULTIMA ORA pentru Romania, Schengen

Austria Masurile EXCEPTIONALE Germania Anunt ULTIMA ORA Romania Schengen

Austria anunta prin ministrul Gerhard Karner masurile exceptionale pe care le-a luat impreuna cu Germania in ultimele luni, si face un anunt de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cadrul unei intalnici cu omologul german Nancy Faeser, cei doi au discutat despre marea problema a migratiei din Europa.

Austria si Germania au organizat zboruri aeriene pentru repatrierea unor migranti ilegali care au ajuns pe teritoriile celor doua tari, cerand in mod expres de la UE expedierea repatrierilor de migranti ilegali, in special a celor fara sanse de a ramane in Spatiul Schengen, dar si realizarea acestor proceduri la granitele externe ale UE.

Austria vrea ca Germania sa puna presiune pe Comisia Europeana sa ia masuri radicale in ceea ce priveste realizarea procedurilor de azil in tari terte, nu in cele ale UE, si repatrierea mult mai rapida a celor care nu au sanse sa ramana in Spatiul Schengen, iar asta poate ajuta serios Romana sa adere mai rapid la spatiul fara controale la granitele interne.

“Avem nevoie de sprijin, și din țările mari, și din țări precum Germania – și am primit semnale foarte bune astăzi că se întâmplă și asta. Știu că Germania – inclusiv Nancy Faeser – va exercita presiuni în această direcție. De asemenea, în ceea ce privește problema procedurilor de azil la frontierele externe.

Proceduri rapide, rapide, astfel încât acești oameni, care nu au nicio șansă de azil, trebuie să se întoarcă repede. UE trebuie să calce pe frâna azilului prin prevenirea abuzurilor. De exemplu, anul acesta am organizat cinci zboruri charter împreună cu Germania, unde am adus oameni înapoi – în Nigeria, de exemplu.”