Austria: ONU Creste Oficial PRESIUNEA, Anunt de ULTIMA ORA, Romania si Schengen Vizate

Austria ONU Creste Oficial PRESIUNEA Anunt ULTIMA ORA Romania Schengen Vizate

Austria resimte presiune nu doar din interiorul Uniunii Europene cu privire la masurile sale radicale luate in ultima vreme, iar asta pentru ca ONU creste presiunea la ora actuala, si face o serie de cereri foarte importante catre Comisia Europeana, ele putand afecta serios aderarea Romaniei la Schengen, daca vor fi acceptate.

Austria vrea ca migrantii ilegali sa aiba cereri de azil proceste la granitele UE, in tari terte, si ca ei sa nu fie lasati sa intre in tarile Schengen, dar ONU cere exact contrariul, pentru protejarea refugiatilor, proceduri de azil rapide in tarile din cadrul UE, un sistem de azil echitabil, dar si o repatriere in conditii demne, nu rapid, fortat, si cu orice cost.

Austria are acum un alt oponent in ceea ce priveste reformarea sistemului de azil din Uniunea Europeana, iar asta pentru ca ONU militeaza pentru o abordare complet diferita a problemei migratiei, insa in cazul Romaniei, aderarea depinde de indeplinirea obiectivelor austriece privind Schengen, nu de cele ale ONU.

“ICNUR își concentrează eforturile, pledând continuu pentru proceduri de azil echitabile și rapide. Asigurarea accesului la teritoriu și abordarea încălcărilor drepturilor omului la frontiere sunt esențiale pentru un sistem de azil echitabil și funcțional. Procedurile de azil echitabile și eficiente, împreună cu un mecanism eficient de solidaritate, creează un sistem care funcționează atât pentru refugiați, cât și pentru state.

O altă parte la fel de importantă este întoarcerea demnă pentru persoanele care doresc să se întoarcă în țările lor de origine sau care nu au nevoie de protecție internațională. Este nevoie de reforme pe termen mai lung „pentru a asigura o UE care protejează mai bine refugiații de oriunde ar veni aceștia.”