Ministrul Educatiei: Oficial Anunt de ULTIMA ORA, Adus in Atentia Elevilor din Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei Oficial Anunt ULTIMA ORA Adus Atentia Elevilor Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei aduce in atentia romanilor din toata tara un anunt oficial de ultima ora, despre care trebuie sa stie multi dintre romani, iar asta pentru ca a fost, inaitne de declansarea grevei din invatamant, organizata sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat 2023, cu o rata de promovabilitate de 80.37%.

Ministrul Educatiei detaliaza mai jos rezultatele obtinute de catre elevii care au participat la aceasta sesiune speciala de Bacalaureat 2023 in cursul lunii mai, vasta majoritate a celor care au partcipat obtinand si note bune, peste jumatate avand media peste 8, ceea ce arata cat de bine au fost pregatiti pentru examen.

„Conform situației centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, din totalul celor 163 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat (rată de reușită: 80,37%.) Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99.

Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10. Nu s-au înregistrat eliminări din examen. Rezultatele au fost afișate astăzi, 26 mai, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfășurare a sesiunii speciale) și online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 14:00, eventualele contestații la probele scrise se depun sau se transmit prin mijloace electronice la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidații care doresc reevaluarea lucrărilor și se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate și vor completa declarația-tip. Candidații care vor transmite cererea online, vor completa declarația-tip, o vor scana și o vor transmite, însoțită de copia scanată a cărții de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfășurat în perioada 11 – 25 mai 2023 la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (județul Prahova). Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

La solicitarea Comisiei județene/a municipiului București sau din proprie inițiativă, Comisia națională de înscriere în învățământul primar poate aproba, în situații justificate, modificarea datelor limită/ perioadelor și evenimentelor din Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023 – 2024.”