Marius Budai: Anunturi de ULTIMA ORA, Decizii pentru Profesorii Romani si GREVA din Scoli

Marius Budai Anunturi ULTIMA ORA Decizii Profesorii Romani GREVA Scoli

Marius Budai, ministrul PSD al Muncii, a anuntat in mod oficial o serie de decizii foarte importante care ii vizeaza pe profesorii din Romania, care sunt in greva de o saptamana, iar asta pentru ca se cauta solutii pentru indeplinirea revendicarilor lor cu privire la cresterea salariilor, una dintre principalele probleme ale grevei.

Marius Budai explica mai jos ce decizii a luat Guvernul Romaniei, din care el face parte, iar asta pentru ca inca se cauta solutiile cele mai bune pentru ca profesorii sa se reintoarca la catedra, mai ales ca in pericol este buna desfasurare a examenelor de Evaluare Nationala si Bacalaureat 2023, primele fiind deja amanate de 2 ori.

“Este o propunere noua, trebie sa o calculam, (n. red. raportarea la salariul de 3.000 de LEI brut pentru profesori), si imediat ce avem si impactul, si informatii suplimentare asupra acestei cerinte, sigur ca trebuie sa informam si conducatorii coalitiei, pentru a decide. Vedem decizia (n. red. posibila aplicare de la 1 iunie), pentru ca este vorba si de tehnica legislativa, si de impact.

Este o solicitare pe care am primit-o acum. Noi i-am lasat pe dumnealor sa vina primii la declaratii, ulterior am iesit si noi sa va adresam cateva cuvinte, si urmeaza ca acum sa ne intoarcem la serivicu, si sa ne punem pe clacule. S-a agreat că, începând de astăzi, discutăm tehnic, în profunzime, ceea ce au propus dumnealor vizavi de noile grile de salarizare, plecând de la principiile enunţate de dumnealor.

De la acel salariu mediu brut pentru debutant şi discutând în continuare şi posibilităţi şi tot ceea ce înseamnă construcţia grilelor de salarizare. S-a introdus azi un element nou vizavi de acel articol 12 pe care vi l-au comunicat şi dumnealor.

Doamna ministru Educaţiei va pleca la Guvern, la domnul prim-ministru, şi va prezenta un material succint cu ceea ce noi am discutat aici, urmând ca indiferent de zi, de oră, să continuăm discuţiile cu sindicatele, astfel încât în termenul cel mai scurt să ajungem şi la finalizarea acelei zile. Noi am avut astăzi un mandat desprins pe două paliere.

Unu: de a discuta ceea ce se întâmplă cu greva în continuare şi de a relansa, practic, şi de a scurta termenul iniţial propus de 15 iulie, când să discutăm aplecat, la nivel tehnic de grile. Am stabilit că începând de astăzi aceste discuţii au început.”