AVERTIZARI Meteorologice ANM COD PORTOCALIU, de ULTIMA ORA, din 31 Mai in Romania

AVERTIZARI Meteorologice ANM COD PORTOCALIU ULTIMA ORA 31 Mai Romania

Avertizari meteorologice de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologice, de tip cod portocaliu, de ultima ora, pentru 31 mai 2023 au fost emise pentru Romania, iar asta pentru ca aduc in imediata noastra atentie o serie de fenomene meteo de intensitate ridicata, despre care trebuie sa stie oamenii.

ANM explica mai jos faptul ca mai multe regiuni din tara noastra vor fi afectate de ploi torentiale in cantitati de pana la 50 l/mp, ele fiind asociate cu descarcari electrice, grindina, intensificari serioase ale vantului, si chiar vijelie, mai multe detalii fiind disponibile mai jos.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 11 – 31 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, sudul Crișanei, vestul Transilvaniei, Oltenia și la munte. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi astăzi, izolat, și în celelalte regiuni.

În a doua parte a zilei de joi (01 iunie), local în vestul, centrul țării și la munte, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată.

COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 31 mai, ora 12 – 31 mai, ora 20.

Fenomene vizate:averse torențiale.

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

În județele Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Gorj, precum și Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, vor fi averse torențiale. Local cantitățile de apă vor fi de 40…50 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.