Austria: Karner, Anunt de ULTIMA ORA care Confirma Romanilor IMPACTUL Deciziilor din Schengen

Austria Karner Anunt ULTIMA ORA Confirma Romanilor IMPACTUL Deciziilor Schengen

Austria le confirma romanilor, si restului europenilor, printr-un anunt de ultima ora de la Gerhard Karner, ministrul de interne ale tarii, faptul ca masurile importante luate pentru Schengen functioneaza, iar asta pentru ca introducerea de controale aleatorii la granitele cu Ungaria, si nu numai, incep sa dea roadele asteptate de Karl Nehammer.

Austria a inceput sa prinda tot mai multi traficanti de persoane, dar si imigranti ilegali, dupa ce patrule de politie au inceput sa faca razii la granitele tarii pentru a descoperi transporturi suspecte, iar Karner vorbeste mai jos despre un eveinment recent la granita cu ungaria, in urma caruia au fost descoperiti 19 imigranti ilegali, si a fost arestat un traficand de persoane.

Austria a luat aceste masuri pentru a creste securitatea in Spatiul Schengen, si a reduce numarul cererilor de azil, desi toti cei prinsi in acest raid au depus cereri de azil, dar daca numarul retinerilor va scadea, atunci sanasele Romaniei de a adera la Schengen cresc pe masura ce austriecii vor fi degrevati de multi imigranti care cer azil.

“Acțiunea prioritară arată încă o dată cât de importante și de succes sunt măsurile polițienești luate pentru combaterea contrabandei internaționale de persoane. Mai presus de toate, cooperarea internațională și implementarea acțiunilor prioritare transfrontaliere au dus la o scădere semnificativă a numărului. de migranți ilegali reținuți.

Un vehicul suspect, cu plăcuță de înmatriculare maghiară, a fost oprit pe drumul de acces Mönchhof la 31 mai 2023. Suspectul contrabandist a fugit pe un câmp din apropiere după o urmărire și a fost în cele din urmă arestat și dus la o închisoare. Cetăţenii sirieni aflaţi în vehiculul tractor au solicitat azil, iar anchetele poliţiei sunt în desfăşurare.”