Volodimir Zelenski: Armata Ucrainei Avanseaza, ce Transmite Soldatilor si Rusilor

Volodimir Zelenski vorbeste despre situatia foarte grea de pe frontul Ucrainei cu Rusia, acolo unde armata tarii sale reuseste sa avanseze, cel putin in zona Svatove, asta in timp ce in alte regiuni soldatii reusesc sa faca fata atacurilor constante lansate de catre rusi.

Volodimir Zelenski a semnat decrete prin care premiaza sute de soldati ai Armatei Ucrainei pentru curajul de care au dat dovada, si arata rusilor ca indiferent cat de multe atacuri vor lansa, nu vor putea distruge spiritul de lupta al soldatilor sai.

“Atenție maximă la situația din prima linie, în toate acele puncte în care este cea mai grea situație acum. Nu voi vorbi despre asta mai detaliat – acțiunile statului nostru, acțiunile active ale trupelor noastre vor spune ce este necesar.

Și am ținut o ședință dedicată pregătirii noilor noastre brigăzi, cele care acumulează forțe din nordul spre sudul țării noastre. Astăzi vreau să menționez în mod special Brigada 92 Mecanizată Separată. Toți soldații acestei brigăzi, care sunt sunt extrem de rezistenți în apărarea direcției Svatove și respingerea cu succes a atacurilor inamice în timp ce avansează. Vă mulțumesc, războinici!

Direcția Avdiyivka. Brigada 110 Mecanizată Separată. Vă mulțumesc, soldaților, pentru curaj și abilitatea voastră de a fi puternic în distrugerea invadatorilor. Bine făcut!

Aș dori să menționez polițiștii de frontieră care apără cu mândrie statul în prima linie împreună cu toate forțele noastre de apărare și securitate. Unitățile de grăniceri din Lviv, Donețk, Jytomyr luptă pe front. Mulțumesc!

De asemenea, le mulțumesc soldaților detașamentului de frontieră Cernihiv, care se opun activ dronelor Shahed. Viteza și acuratețea soldaților noștri sunt critice. Vă mulțumim, războinicilor, pentru viteză și acuratețe!

Astăzi, am semnat decretele de onorare a soldaților noștri cu premii de stat. Un total de 263 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Slavă tuturor eroilor noștri!”