Austria: Acuzatii GRAVE Impotriva lui Karner de la ONU, ce au IMPACT in Schengen, Romania

Austria Acuzatii GRAVE Impotriva Karner ONU IMPACT Schengen Romania

Austria ajunge din nou in atentia lumii intregi, si nu intr-un mod bun, iar asta pentru ca ONU lanseaza o serie de acuzatii grave care au un impact major atat asupra spatiului Schengen, cat si a Romaniei, si totul deoarece Gerhard Karner are criticata foarte dur strategia de a creste numarul repatrierilor imigrantilor ilegali catre teri terte.

Austria Este criticata de catre Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, acesta afirmand ca actiunile de repatriere a imigrantilor ilegali in tari precum Afganistan si Siria, asa cum a afirmat Gerhard Karner, ar putea avea consecinte catastrofale pentru acele persoane, dar si pentru societate in sine, ceea ce trebuie sa fie evitat.

Austria recurge la solutii radicale pentru a incerca sa opreasca valurile de migranti care intra in tara in fiecare luna, chiar daca asta atrage critici atat de dure inclusiv de la ONU, insa ramane de vazut daca pozitia lui Gerhard Karner se va schimba, sau nu, in urmatoarele saptamani si luni, dar asta parte destul de improbabil.

“În Afganistan vedem o înrăutățire a situației drepturilor omului în fiecare săptămână, în Siria situația drepturilor omului este încă extrem de precară, nu văd că de acolo se poate începe cu repatrieri forțate. Este necesara o discuție motivată și faptică bazată pe fapte și care nu se abate de la lucrările în domeniul drepturilor omului și reglementările privind refugiații.

Nu vrei să ai nimic de-a face cu oamenii, nu mai au voie să intre pe teritoriul tau. Este o politică de cruzime care încalcă drepturile omului, încalcă drepturile refugiaților. Dacă izolez un grup de oameni ca acesta, poate contribui și la brutalizarea unei societăți, iar asta mă îngrijorează.”