Marius Budai: Anunturile de ULTIMA ORA, ce Trebuie sa Stie Milioane de Romani

Marius Budai Anunturile ULTIMA ORA Trebuie Stie Milioane Romani

Marius Budai, ministrul PSD al Muncii, a facut o serie de foarte importante anunturi de ultima ora, care vizeaza milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adusa decizia privind Ordonanta de Urgenta 53/2023, legata de nota de fundamentare, si ceea ce este prevazut in document.

Marius Budai explica faptul ca in acest OUG nu se putea prevede ce se va intampla intr-o lege viitoare, dar si ca ea este contrasemnata inclusiv de catre alti ministru, separat fiind oferite diverse detalii cu privire la legislatia viitoare, pe care Guvernul o pregateste pentru a reglementa salariile din sistemul de stat.

„Un act normativ este împărțit în două. Avem Ordonanța și avem Nota de fundamentare. În ordonanță s-au prevăzut drepturile salariale care intră în vigoare începând din iunie, în nota de fundamentare se prevăd fundamentele, principiul fundamentelor de la care plecăm în discuțiile privind noua lege a salarizării.

Nota de fundamentare este semnată de doi miniștri co-inițiatori, Ministrul Muncii și Ministrul Educației, de un vicepremier, adică Sorin Grindeanu, și de alți doi miniștri avizatori, Finanțele și Justiția. Ca să conchid, spun că suntem extrem de determinați și asigurăm cu respect cadrele didactice că tot ce s-a discutat cu noi s-a întâmplat și se va întâmpla în continuare.

Vorbim despre un principiu care va fi într-o viitoare lege. Nu facem o lege ca să spunem că respectăm altă lege. Nota de fundamentare este semnată de patru miniștri și un vicepremier. Sunt cei patru miniștri esențiali pentru următoarea lege a salarizării. Vorbim despre Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției.

Și peste ei o semnătură de vicepremier. Nota de fundamentare este document oficial al Guvernului! Este, așa cum s-a solicitat, un document oficial al Guvernului! În Ordonanța de Urgență se prevăd drepturile salariale, în nota de fundamentare este fundamentul Ordonanței de Urgență care prevede și fundamentul discuțiilor pe legea salarizării și principiul de la care plecăm în legea salarizării cel solicitat de profesor.

Toți cei cu care am discutat până acum ne-au recomandat și ne-au spus că nu putem să spunem într-o lege ce trebuie să respectăm în altă lege. Dar putem în nota de fundamentare. Pentru că noi, cu Ordonanța de Urgență aceasta, am modificat actuala lege a salarizării. Deci, în nota de fundamentare, pentru că vorbim de salarizare, putem pune principiul la care ne angajăm prin semnătură, prin document oficial.”