Austria: Planul de ULTIMA ORA cu Masuri IMPORTANTE pentru Schengen, Aderarea Romaniei

Austria Planul ULTIMA ORA Masuri IMPORTANTE Schengen Aderarea Romaniei

Austria este in centrul unui plan de ultima ora pe care Comisia Europeana l-a publicat, si care vizeaza atat Schengen, cat si aderarea Romaniei la spatiul fara controale la granitele interne, iar asta pentru ca la Bruxelles au fost gandite solutii pentru ca problema migratiei ilegale in Uniunea Europeana, sa nu mai fie o problema atat de mare pentru viitor.

Austria a cerut reformarea sistemului de azil din Europa, pentru oprirea migratiei ilegale, insa Comisia Europeana a decis sa prezinte in cadrul Consiliului JAI din 8 iunie, planul cu masurile de mai jos, in ideea de a convinge state europene ca Spatiul Schengen poate fi protejat cu masuri care vizeaza statele terte, in principal.

Austria, impreuna cu Germania, cere masuri mult mai radicale decat acestea, insa viitorul Schengen, si aderarea Romaniei, depind de masuri, indiferent de natura, care sa reduca numarul oamenilor care ajung la granitele Uniunii Europene, si cer azil, in unele tari rata de respingere a cererilor ajungand pana la 80%, iar ele cer o regandire completa a intregului sistem.

“Identificarea prioritățile operaționale pe termen scurt și măsurile de coordonare între UE și statele membre pentru a aborda migrația. Prevenirea migrației ilegale prin combaterea traficului de migranți și a traficului de ființe umane. Gestionarea frontierelor prin consolidarea capacităților Marocului, Mauritaniei, Senegalului și Gambiei de a dezvolta acțiuni specifice care să prevină plecările neregulate.

Returnare, readmisie și reintegrare prin sprijinirea operațiunilor de protecție și returnare voluntară în Africa de Nord și țările din Sahel. Protecție și căi legale prin stimularea implementării efective a mecanismelor de protecție în țările partenere. Migrația forței de muncă și parteneriatele pentru talente. Operaționalizarea Parteneriatului pentru Talent cu Maroc este o prioritate.”