Ucraina Anunta cine a Distrus Barajul Nova Kakhovka de langa Herson

Ucraina Anunta cine a Distrus Barajul Nova Kakhovka de langa Herson

Ucraina a fost acuzata de catre Rusia ca a distrus barajul de la Nova Kakhovka, de langa Herson, insa oficialii ucrainieni au oferit primele informatii oficiale cu privire la adevarul legat de distrugerea acestui baraj extrem de important, ei afirmand ca brigada motorizata 205 a armatei ruse e in spatele distrugerilor.

Ucraina afirma ca aceasta brigada mecanizata controleaza barajul de la Nova Kakhovka inca de acum cateva luni bune, iar explozibilul folosit pentru distrugerea barajului ar fi fost plasat in interiorul acestuia, nu in exterior, iar asa a fost distrusa constructia, si a fost lasata apa sa curga in zonele apropiate.

“Ucraina nu este responsabilă pentru explozia Kakhovka, “Pretențiile Rusiei sunt o prostie.” Șeful Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksii Danilov, a spus că Ucraina nu are nimic de-a face cu explozia de la barajul Kakhovka, considerând că afirmațiile Rusiei cu privire la implicarea sa sunt prostii.

Danilov a subliniat că, la momentul exploziei, barajul era sub control rusesc complet. “(Rușii) se sufocă de furie pentru că nu pot rezolva problema prin mijloace militare. De aceea inventează diverse prostii fără niciun temei”, a spus el.”