AVERTIZARI Meteorologice de ULTIMA ORA ANM, NOWCASTING, pe 6 Iunie in Romania

AVERTIZARI Meteorologice ULTIMA ORA ANM NOWCASTING 6 Iunie Romania

Avertizari meteorologice de ultima ora ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting, pentru 6 iunie 2023 in Romania, ne aduc in atentia imediata o serie de feomene meteo pe care nu trebuie sa le trecem cu vederea, iar asta pentru ca ele afecteaza mai multe regiuni ale tarii.

ANM vorbeste mai jos despre aparitia cetii, care va duce la scaderea vizibilitatii pana la chiar sub 50 de metri in anumite regiuni, dar si despre vant cu aspect de rafala, ce poate atinge viteze de pana la 60 km/h, asa ca trebuie sa fim atenti in toate deplasarile noastre.

COD GALBEN!

Data emiterii : 06-06-2023 ora 6.

Valabil de la : 06-06-2023 ora 7:05.

In zona : Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

COD GALBEN!

Data emiterii : 06-06-2023 ora 6.

Valabil de la : 06-06-2023 ora 6:40.

In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici;

Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor atinge la rafală 55…60 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.