Ministrul Educatiei: IMPORTANTE Noi Anunturi de ULTIMA ORA, Deciziile Oficiale pentru Multe Scoli din Romania

Ministrul Educatiei IMPORTANTE Noi Anunturi ULTIMA ORA Deciziile Oficiale Multe Scoli Romania

Ministrul Educatiei a facut o serie de noi si foarte importante anunturi oficiale de ultima ora, ele dezvaluind deciziile cu masuri luate pentru multe scoli din Romania, iar asta pentru ca in ultimele zile numarul profesorilor care mai sunt in greva a scazut substantial, conform Ligiei Deca, si e posibil sa mai scada in continuare.

Ministrul Educatiei vorbeste despre procentele actuale de profesori care inca mai sunt in greva, Ligia Deca avand o situatie nationala care arata ca un numar mare de cadre didactice nu sunt multumite de masurile luate de Guvernul Romaniei, iar maine vor urma alte negocieri, dar nu se stie cat de mare va fi impactul lor.

“Asa cum am promis, in cursul diminetii am primit informatii de la inspectoratele scolare, din judetele in care au primit informatii, la randul lor, de la unitati de invatamant, si ca urmare a masurilor luate de Guvernul Romaniei si a Ordonantei de Urgenta 53 data la 1 iunie, care prevede majorari salariale in invatamant, putem anunta de atunci si pana azi, circa 15.000 de persoane din invatamant au renuntat la greva.

La data de 6 iunie, astazi, in cursul diminetii, pentru ca as vrea sa atrag atentia deoarece este un proces continuu, pentru a renunta la greva, cei care doresc acest lucru, trebuie sa depuna o cerere scrisa, astazi fiind prima zi lucratoare, aceste cereri se depun in cursul zilei de azi. Centralizarea de pana in ora 10:00, spunea ca avem un participant total la greva de 52%.

Din acestia, procentul de cadre didactice participante la greva era de 59,5%. Situatia fata de data de 31 mai, daca doriti sa dau si cifrele de atunci, procentul total participant la greva la acea data era de 58%, procentul de cadre didactice participante la greva fiind de 64%, asta era situatia de dinainte de ziua de 1 iunie, cand a fost adoptata ORdonanta de Urgenta.

Avem judete care au in jur de 25%, din total, de participanti la greva, de exemplu la Prahova, si avem judete in care participarea este destul de mare, de exemplu Hunedoara, unde participarea este undev ala 80%. Ceea ce ne bucura, este trendul descendent, cadrele didactice revin in clase, personalul didactic revine in scoli, si asta ne permite, asa cum a discutat inca de ieri, ca la nivelul fiecarei unitati de invatamant sa se poata organiza un program de recuperare.

As dori sa subliniez faptul ca numarul de scoli care in integralitate au renuntat la greva, este de 170, intre 31 mai si 6 iunie, la nivel national fiind peste 1.000 de unitati de invatamant in care niciun membru al personalului didactic, sau didactic auxiliar, nu se afla in greva.”