Petre Daea: Anuntul de ULTIMA ORA al Ministrului PSD pentru Toti Romanii Tarii

Petre Daea Anuntul ULTIMA ORA Ministrului PSD Toti Romanii Tarii

Petre Daea a transmis un important anunt de ultima ora pentru toti romanii tarii, iar asta deoarece ministrul PSD al Agriculturii le aduce in atentie oamenilor, faptul ca de la Bruxelles a fost decisa extinderea restrictiilor pentru importuri de cereale din Ucraina, si vor fi oferiti mai multi bani pentru fermierii romani.

Petre Daea ne confirma, practic, faptul ca Romania nu va fi invadata de catre cerealele ucrainiene in cursul urmatoarelor luni, iar asta este o veste importanta pentru toti cei care vor produse de calitate, facute si folosind cereale romanesti, dar mai important, fermierii vor primi bani de la Comisia Europeana.

„A apărut deja Regulamentul Uniunii Europene în Jurnalul Oficial. Restricţiile pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi floarea-soarelui din Ucraina se prelungesc până pe data 15 septembrie. Se dovedeşte faptul că am avut constanţă, am reuşit să transmitem informaţiile necesare, iar Comisia Europeană a înţeles greutăţile cu care se confruntă fermierii şi a decis asupra acestui aspect.

Având în vedere că în scurt timp intrăm la recoltat şi trebuie să avem spaţiile libere, dar şi posibilitatea de a valorifica producţia atât intern cât şi extern. Sper ca Ungaria să se conformeze şi să-şi suspende măsura unilaterală pe care a luat-o, pentru că este condiţie impusă de Comisia Europeană.

Sper ca după prelungirea restricţiilor pentru importurile de cereale din Ucraina, după apariţia Regulamentului 1100 din 5 iunie 2023, Ungaria să-şi suspende măsura, iar Comisia să dea drumul la bani.

Aceste măsuri continuă să fie necesare pentru o perioadă limitată de timp, ţinând cont de circumstanţele excepţionale ale perturbărilor logistice şi a capacităţii limitate de stocare a cerealelor, înaintea sezonului de recoltare, cu care se confruntă cele cinci state membre.”