Italia: OPOZITIE Majora fata de Austria, Germania, cu IMPORTANT Impact pe Romania, Schengen

Italia OPOZITIE Majora fata Austria Germania IMPORTANT Impact Romania Schengen

Italia opune o opozitie foarte serioasa fata de planurile Austriei si Germaniei din cadrul Consiliului JAI, care se desfasoara zilele acestea la Luxembourg, el avand menirea de a stabili noi reguli privind migratia in Uniunea Europeana, ceea ce in final ar fi trebuit sa ajute si Romania sa adere la spatiul fara controale la frontierele interne, dar asta pare tot mai improbabil.

Italia are propriile cereri cand vine vorba despre acest Consiliu JAI, nefiind interesata de dorintele Germaniei de a se incheia un acord in cursul acestor zile cu privire la reformarea sistemului de azil, intelegerile cu tari terte, si deportarea migrantilor ilegali carora li s-a refuzat azilul, sustinand ca pot avea loc si negocieri ulterioare pe unele puncte.

Italia se opune, practic, cererilor facute de catre Austria si Germania pentru ca acest Consiliu JAI sa aduca efectiv schimbari pentru migratie in Europa, fiind mai mult interesata sa isi protejeze propriile granite, si sa nu-si impovareze proprii cetateni, aderarea Romaniei la Schengen fiind complet data uitarii acum.

“Nu vreau să exprim o poziție puternic opusă, dar trebuie să ne imaginăm posibilitatea unor negocieri ulterioare pe anumite puncte. Guvernul italian încă nu se concentrează pe relocare, cu tot respectul pentru toți cei care au strigat în ultimii ani pentru că Uniunea ar fi trebuit să-și facă partea.

Mai degrabă, Italia cere sprijin pe dimensiunea externă a Europei, acele acorduri cu țările de origine și de tranzit cu care guvernul speră să rezolve problema de bază. Spre deosebire de ceea ce a fost solicitat de Germania, care face eforturi pentru închiderea acordului fără alte solicitări, Italia a adus pe masă cereri de flexibilitate pe principiul unei țări terțe sigure.”