Ministrul Sanatatii: Decizii ale Guvernului cu IMPORTANTE Masuri pentru Sistemul de Sanatate din Romania

Ministrul Sanatatii Decizii Guvernului IMPORTANTE Masuri Sistemul Sanatate Romania

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial pentru romanii din intreaga tara despre o serie de decizii extrem de importante pe care Guvernul Romaniei le ia pentru oamenii din diverse colturi ale tarii, iar asta pentru ca vorbim despre indeplinirea cererilor care au fost facute de catre sindicatele din sanatate pentru a nu recurge la greva generala.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ceea ce se intampla din acest punct de vedere, iar asta pentru ca este nevoie de masuri urgente pentru ca situatia din sistemul medical sa revina la normal cat mai repede, totul deoarece lucrurile sunt foarte departe de normalul pe care si-l doreste foarte multa lume.

“Noi însă, lucrăm în paralel, pentru că nu putem să facem doar investiții, nu ne dorim muzee, să devină muzee noile structuri, noile spitale, ci lucrăm foarte serios împreună cu universitățile de medicină și farmacie, pentru că aceste structuri să beneficiază de personal calificat. Este principala provocare.

Cred că este cel puțin la fel de importantă ca și investițiile, să putem în decurs de 4-5 ani, cât vor dura toate aceste proiecte până devin operaționale, să rezolvăm și problema resursei umane calificate care să lucreze în aceste instituții medicale. Nu am un răspuns pentru dvs., că nu discutăm de o majorare medie, discutăm despre alte tipuri de revendicări, discutăm despre contractul colectiv de muncă.

Discutăm despre voucherele de vacanță, care sunt finanțate separat, încât să nu mai greveze bugetul spitalelor, să fie distribuite în mod echitabil, discutăm despre angajările noi în sistemul de sănătate, știți bine, pe bază de memorandum și, mă rog, la ceea ce vă referiți nu am o sumă exactă, dar este vorba despre aducerea la așa-numitele anexe A2, care include personalul auxiliar sistemului de sănătate, din sistemul de sănătate și din alte sisteme.

Dar în special din sistemul de sănătate, la nivelul valorii salariului din 2022. Au fost uitați și acum se face această reparație. Salariile. Deci, v-am explicat că reparația legată de personalul auxiliar s-a legiferat astăzi prin aprobarea ordonanței de urgență, la ceea ce vă referiți dvs., respectiv plata diverselor sporuri la personalul de gardă.

Sau la personalul care face ture la salariul efectiv din această perioadă, nu la salariul din 2018, cum s-a întâmplat în ultimii ani, nu poate avea decât o soluționare tranzitorie, până la apariția noii legi a salarizări, care elimină această discriminare, tatonăm cele mai bune soluții în care să putem să avem o soluție pentru dânșii, pentru fiecare dintre categorii.”