Important Nou Ajutor Militar al SUA Anuntat pentru Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

Important Nou Ajutor Militar al SUA Anuntat pentru Ucraina in Plin Razboi cu Rusia

SUA a anuntat un nou important ajutor militar pentru Ucraina, in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca autoritatile de la Washington au decis sa trimita echipamente militare, si munitie, in valoare de 2.1 miliarde de dolari catre tara care este devastata de asalturile constante ale armatei ruse, din ultimul an.

Conform anuntului facut de catre SUA, vorbim despre sisteme de aparare antiaeriana Hawk, impreuna cu munitie pentru ele, drone Puma, dar si diverse alte tipuri de munitie pentru artilerie, astfel ca ucrainienii vor beneficia in continuare de sustinerea americanilor pentru a-si continua lupta impotriva rusilor.

“SUA anunță un ajutor militar de 2,1 miliarde de dolari pentru Ucraina. Noul pachet de ajutor include sisteme și rachete de apărare aeriană HAWK, drone de recunoaștere Puma, muniție suplimentară pentru sistemele de apărare aeriană Patriot, cartușe de artilerie de 105 mm și 203 mm.

Washingtonul va furniza Ucrainei muniții pentru sisteme de rachete ghidate cu laser, precum și asistență pentru instruire și întreținere, potrivit Departamentului de Apărare al SUA.”