Ministrul Sanatatii: Hotararile de Guvern de ULTIMA ORA cu Impact in Toate Regiunile Romaniei

Ministrul Sanatatii Hotararile Guvern ULTIMA ORA Impact Toate Regiunile Romaniei

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o serie de hotarari ale Guvernului Romaniei, care aduc foarte importante decizii pentru toate regiunile tarii, iar asta pentru ca, Alexandru Rafila spune ca in baza lor sunt facute investitii substantiale in sistemul de sanatate pe care se bazeaza foarte multi oameni la ora actuala in tara noastra.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre investitiile de 6 miliarde de euro, care vor fi facute in urmatorii ani in Romania, Alexandru Rafila incercand sa aduca in atentia oamenilor ceea ce se intampla din punct de vedere al acestor investitii importante, despre care trebuie sa stie foarte multe persoane acum.

„Sunt pentru alt subiect aici. Astăzi au fost aprobate, prin ordonanță de urgenţă, principiile de funcționare ale Programului Operațional pentru Sănătate. Un program important, care alocă resurse de până la 6 miliarde de euro în următorii ani. Deci nu e vorba de o finanțare punctuală, anuală. Vreau să vă spun că acest Program Operațional pentru Sănătate noi l-am găsit blocat, din păcate, şi am reluat negocierea lui, încă de anul trecut și am reușit să-l aducem aici.

Suntem singura țară care are un astfel de program sectorial în domeniul sănătății, care beneficiază de o finanțare care nu este exclusivă pentru investiții în sectorul de sănătate, dar care aduce o reparație importantă. În sensul că, dacă în Programul Național de Redresare și Reziliență, 22 de județe din această țară nu au avut posibilitatea depunerii de proiecte pentru investiții în asistența medicală spitalicească, în cadrul acestui Program Operațional pentru Sănătate, care e gestionat de MIPE, cu avizul Ministerului Sănătății, va fi posibil acest lucru.

Principiile mari care să poată să ducă la selecția obiectivelor au fost cuprinse în această ordonanță de astăzi și vreau să vă spun că acest program răspunde multor necesități. Nu doar cele legate de investițiile în asistența medicală spitalicească, inclusiv în domeniul combaterii și controlului cancerului, pentru că reprezintă o sursă de finanțare de câteva sute de milioane de euro.

In dezvoltarea centrelor ambulatorii, care pot să facă diagnosticul, screeningul și diagnosticul cancerului, dezvoltarea laboratoarelor de anatomie patologică și de genetică. Sunt multe investiții în domeniul oncologiei care pot să se desfășoare în următorii ani. Acesta este scopul acestui program.

Sunt convins că autoritățile locale, în principal, dar și Ministerul Sănătății sau alte autorități centrale, vor depune proiecte care pot să fie eligibile încât decalajul înregistrat în momentul de față între județele țării, între centrele universitare și alte județe care nu au șansa unui centru universitar medical pe teritoriul lor, să se reducă.”