Ministrul Apararii: Actiunile de ULTIMA ORA pentru Armata Romana si ale Soldatilor Romani

Ministrul Apararii Actiunile ULTIMA ORA Armata Romana Soldatilor Romani

Ministrul Apararii a dezvaluit in mod oficial actiunile de ultima ora pentru Armata Romana, iar asta pentru ca Angel Tîlvăr aduce in atentia noastra faptul ca in cursul zilei de ieri a avut o intalnire cu ambasadorul Italiei, discutand cu el despre colaborarea dintre tarile noastre si dintre Armata Romana cu cea a Italiei.

Ministrul Apararii s-a intalnit in perioada razboiului din Ucraina cu mai multi dintre aliatii pe care Romania ii are, discutand despre extinderea colaborarilor, iar separat de asta MApN aduce in atentie exercitiul militar Falcon Leap 23, care s-a desfasurat recent si care a implicat inclusiv soldatii din Armata Romana.

“Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a primit joi, 21 septembrie, la sediul MApN, vizita ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni. Agenda de discuții a cuprins subiecte de actualitate de pe agendele NATO și UE, în contextul situației de securitate complexe din regiunea Mării Negre, precum și aspecte legate de cooperarea bilaterală.

Pe durata discuțiilor au fost evidențiate evoluțiile de securitate din regiune, în contextul războiului de agresiune din Ucraina și a importanței strategice a Mării Negre pentru securitatea întregului spațiu euro-atlantic.În context, ministrul apărării naționale a transmis aprecierea părții române privind angajamentul Italiei pentru consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special prin participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România.

Întâlnirea a prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, fiind punctată consistența cooperării la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Nu în ultimul rând, ministrul Tîlvăr și ambasadorul Durante Mangoni au reiterat disponibilitatea consolidării cooperării în domeniul apărării, inclusiv prin extinderea relațiilor bilaterale militare la noi domenii de interes comun.

Falcon Leap 23! În perioada 01-17 septembrie 2023, Forţele Aeriene Române au participat la exerciţiul Falcon Leap 23, în Țările de Jos, cu două aeronave C-27J Spartan și un detașament suplu, compus din echipaje, echipă tehnică și parașutiști ai forțelor aeriene și terestre. Parașutiști, aeronave și echipaje, aproximativ 1.200 militari din 13 națiuni diferite, printre care, pe lângă Țările de Jos, putem enumera Danemarca, Germania, Franța, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Republica Cehă, Marea Britanie și SUA.

S-au reunit pentru a desfășura operații tactice aeropurtate culminând cu un desant masiv, realizat la data de 16 septembrie, în zona de parașutare Ginkelse Heide (în apropierea localității ARNHEM), comemorând cea de-a 79-a aniversare a Operației Market Garden. Obiectivele exercițiului au constat în antrenarea capacității de constituire a unei forțe luptătoare multinaționale.”