E.ON: Noi Informari IMPORTANTE Transmise Oficial Clientilor din Romania!

E.ON Noi Informari IMPORTANTE Transmise Oficial Clientilor Romania

E.ON transmite in mod oficial o serie de informari foarte importante clientilor din toata Romania, iar asta deoarece in atentia tuturor este adus ceea ce ar trebui sa stie cu privire la cardurile de energie, cum se folosesc acestea, cum se platesc facturile de consum, si nu doar atat.

E.ON ofera mai jos o serie de informatii extrem de importante pentru clientii care vor sa afle mai multe despre cardurile de energie, ele putand fi extrem de utile pentru plata facturilor la energie, care ne sunt emise de catre companie in fiecare luna.

𝐂𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐜𝐚𝐫𝐝𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮𝐦 𝐩𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐦 𝐟𝐚𝐜𝐭𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐜𝐮 𝐞𝐥𝐞 ?

Poți folosi cardul de energie pentru plată totală sau parțială a unei facturi. Factura poate să fie pe alt nume decât cel al beneficiarului care locuiește la adresă, iar adresa locului de consum trebuie să coincidă cu domiciliul beneficiarului (sau domiciliul declarat al acestuia).

Cine beneficiază de cardurile de energie?

  • pensionari cu vârsta peste 60 de ani, cu venit lunar de până la 2.000 lei;
  • pensionari de invaliditate și persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, indiferent de vârstă, cu venit lunar de până la 2.000 lei;
  • familiile cu alocație de susținere și familiile/persoanele cu ajutor social, indiferent de vârstă și venit.

Dacă la un loc de consum domiciliază mai mulți beneficiari, sprijinul se acordă o singură dată per loc de consum. Pe card vor fi scrise numele tuturor beneficiarilor care au aceeași adresă de domiciliu.

Când se acordă cardurile de energie?

Cardurile vor ajunge la cei vizați prin intermediul Poștei Române conform următorului calendar:

  • în perioada 1–28 februarie 2023, când vor fi alimentate cu prima tranşă de 700 lei. Astfel, beneficiarii le vor putea utiliza pentru plata facturilor după 1 martie.
  • în perioada 1–30 septembrie, când vor fi alimentate cu a doua tranșă de 700 lei.

Cei care își păstrează calitatea de beneficiari vor putea utiliza cardul și pentru tranșa a doua, începând cu luna septembrie.

Cum se folosesc cardurile de energie?

Plata facturilor cu sumele de pe cardul de energie se poate face prin mandat poștal:

  • Online, accesând aplicația de pe site-ul Poștei Române aici;
  • Direct la poștașul care a sosit la domiciliul beneficiarului;
  • La orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural.