Germania: Serioase INGRIJORARI de ULTIMA ORA Anunt al Berlinului pentru Schengen dupa Blocarea Romaniei

Germania Serioase INGRIJORARI ULTIMA ORA Anunt Berlinului Schengen Blocarea Romaniei

Germania transmite o serie de ingrijorari de ultima ora cu privire la Spatiul Schengen, de la Berlin venind un anunt oficial extrem de important, care dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, genereaza si mai multe semne de intrebare cu privire la modul in care Europa va gestiona criza migrantilor in cursul urmatorilor ani.

Germania vrea ca UE sa aprobe un nou pact privind migratia si azilul care sa nu incurajeze venirea mai multor migranti catre Europa, lucru care e greu de realizat in momentul de fata, iar asta pentru ca nu toate tarile sunt de acord u ceea ce vrea Berlinul, adica protejarea femeilor si copiilor, pentru ca traficantii de persoane profita de ele.

Germania avertizeaza ca daca nu se va ajunge la un nou pact privind azilul, este foarte posibil ca situatia actuala privind migratia sa fie prelungita si sa se ajunga la probleme mult mai mari in viitor, Cehia si Polonia fiind aliatele Berlinului in misiunea guvernului lui Olaf Scholz de a impune un pact de azil favorabil.

“În loc de proceduri ordonate, marea discreție pe care actualul regulament de criză o acordă în caz de criză ar crea din nou stimulente pentru ca un număr mare de refugiați neînregistrați să fie înaintați în Germania. Guvernul federal nu poate fi responsabil pentru acest lucru. Există îngrijorări că reglementarea UE privind criza.

In funcție de aplicarea sa în statele afectate la frontierele externe ale UE, ar putea duce la mai multe respingeri, dar și la trimiterea mai multor refugiați către state precum Germania. Președinția spaniolă încearcă în prezent să deblocheze regulamentul și să scoată cehii de pe frontul comun cu Ungaria și Polonia.”