Italia: Decizii de ULTIMA ORA Luate de Macron si Meloni, Schengen si Romania Afectate

Italia Decizii ULTIMA ORA Luate Macron Meloni Schengen Romania Afectate

Italia ia impreuna cu Franta decizii foarte importante, care au impact pentru Spatiul Schengen, iar asta deoarece Giorgia Meloni si Emmanuel Macron au anuntat impreuna faptul ca situatia dramatica din Lampedusa este periculoasa pentru Spatiul Schengen, astfel ca lucreaza impreuna pentru a o rezolva si a reduce venirea migrantilor in UE.

Italia a cerut de multa vreme acorduri cu tarile terte din care vin migrantii pentru a reduce fluxurile spre UE, iar Emmanuel Macron spune fix acelasi lucru dupa intalnirea cu Giorgia Meloni, cerand in acelasi timp destructurarea retelelor de traficanti de persoane, care aduc mii si mii de oameni in Europa, in schimbul unor sume uriase.

Italia incearca de ceva vreme sa rezolve problema migrantilor care ajung in Europa, insa fara prea mult succes, dar poate ca o colaborare cu Franta va ajuta la ridicarea presiunii de pe Spatiul Schengen, lucru care ar putea face aderarea Romaniei ceva mai usoara, insa asta numai daca si Austria va fi convinsa de acest lucru, deci lunile urmatoare vor conta foarte mult.

„Salut cu mare interes propunerea președintelui francez Emmanuel Macron de a lucra împreună pentru a lupta împotriva imigrației ilegale. Este clar că Italia, Franța și UE trebuie să acționeze împreună pentru a sprijini statele de origine ale migranților și pentru a ajuta statele de tranzit să demonteze rețelele criminale de trafic de persoane.

Aceasta este direcția pe care a luat-o deja guvernul italian și pe care vrea să o urmeze împreună cu instituțiile europene și aliații săi europeni. – Meloni. Majoritatea migranților care sosesc pe mare în Lampedusa. Trebuie să le spunem vă vom ajuta, dar voi trebuie să ne ajutați să destructuram organizațiile de contrabandă. – Macron.”