Germania: Olaf Schoz Anunta Decizii de URGENTA cu Masuri pentru Schengen, IMPORTANTE si in Romania

Germania Olaf Schoz Anunta Decizii URGENTA Masuri Schengen IMPORTANTE Romania

Germania anunta prin Olaf Scholz o serie de masuri de urgenta, care in momentul de fata sunt foarte necesare pentru tara, iar asta deoarece vorbim despre o situatie extrem de ingrijoratoare prin care trece tara din cauza migratiei, astfel ca la Berlin au fost discutate decizii care sa reduca intr-o mai mare masura numarul de migranti.

Germaniavrea sa creasca numarul de deportari a migrantilor care nu primesc drept de azil, dar Olaf Scholz a discutat cu liderii statelor federale pentru implementarea altor masuri importante, printre care accelerarea procedurilor de analiza a cererilor de azil, Spatiul Schengen fiind inundat de cereri, ceea ce blocheaza si aderarea Romaniei, cu sanse mici de schimbare.

Germania impune deasemenea controale stationare la granitele cu Polonia si Cehia, contrar modului in care a fost gandit Spatiul Schengen, ceea ce alimenteaza argumentele Austriei privind blocarea aderarii Romaniei, astfel ca ramane de vazut daca aceste masuri vor avea impactul dorit de catre Berlin, dar si daca aderarea Romaniei va deveni mai usoara in viitor, sau nu.

“Acesta ar trebui să fie un subiect în care rezolvăm problemele împreună și nu toți să ne arătăm cu degetul unul la altul. Cred că țara noastră merită asta și asta își doresc și cetățenii. De aceea, sunt destul de încrezător că vom putea face ca guvernele federale și de stat și, dacă funcționează, partidele de opoziție să se alăture.

În decizia lor de vineri, statele federale cer, printre altele, măsuri eficiente de accelerare a procedurilor de azil, controale staționare la granițele cu Republica Cehă și Polonia și un card de plată uniform la nivel național pentru solicitanții de azil în loc de plăți în numerar.”