RO-ALERT: Mesaj de ALERTA in Prahova din Cauza unui Urs langa Fabrica Bergenbier

RO-ALERT Mesaj ALERTA Prahova Cauza Urs Fabrica Bergenbier

RO-ALERT a fost utilizat din nou de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din Prahova astazi, dupa ce un urs a fost observat deplasandu-se in apropierea fabricii Bergenbier, din orasul Ploiesti, autoritatile considerand ca este oportuna atentionarea oamenilor in legatura cu el.

RO-ALERT este folosit in general pentru a ii avertiza pe oameni in legatura cu situatii extreme, care le pot pune viata in pericol, iar un animal salbatic de imensiuni mari care se plimba liber printr-o zona publica a unui oras, intra in aceasta categorie.

“RO-Alert: alertă extremă! A fost semnalata prezenta unui urs in localitatea Ploiesti zona Bergenbier! Evitati zona, ramaneti in locuinte! Pastrati distanta fata de animal si nu incercati sa va fotografiati cu acesta sau sa il hraniti. Fara sa va expuneti pericolului protejati animalele din gospodarie. The presence of a bear was reported in Ploiesti ! Bergenbier Areea! Avoid the area, stay indoor! Stay away from the animal and do not try to take pictures of it or feed it. Protect your pets/livestock without putting your life in danger. ISU PRAHOVA.”

In urma trimiterii mesajului prin RO-ALERT, primaria orasului Ploiesti a reactionat si a transmis comunicatul de mai jos, mesajul fiind transmis in cursul acestei dimineti, astfel ca in mod teoretic situatia ar trebui sa fie acum sub control.

“Având în vedere mesajul RO Alert emis duminică dimineaţa, 29 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, despre prezenţa unui urs în zona fabricii de bere Bergenbier din localitatea noastră, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Liviu Volosevici, s-a deplasat, în zona indicată, împreună cu echipa de intervenţie constituită în acest sens, pentru luarea măsurilor ce se impun în acest caz.”