Sorin Grindeanu: Anunturile de ULTIMA ORA cu Vesti Bune Privind Constructia de Autostrazi

Sorin Grindeanu le transmite tuturor romanilor vesti excelente privind constructia de autostrazi, ministrul Transporturilor explicand realizarile.

Sorin Grindeanu Anunturile ULTIMA ORA Vesti Bune Constructia Autostrazi

Sorin Grindeanu a decis sa faca o serie de anunturi de ultima ora cu vesti foarte bune cu privire la constructia de autostrazi in Romania, iar asta pentru ca ne pune in vedere faptul ca multiple loturi ale unei autostrazi extrem de asteptate, ar urma sa fie finalizate chiar si inainte de termen, conform constructorilor.

Sorin Grindeanu explica mai jos despre care dintre loturi este vorba, Ministrul Transporturilor fiind prezent in teren pentru a vedea cum decurg constructiile, astfel ca estimarile au la baza vizualizarea progresului facut pana in momentul de fata pe diversele loturi pe care se lucreaza la ora actuala in Romania.

“Pe lotul 4 al autostrăzii Sibiu-Pitești (Tigveni-Curtea de Argeș) antreprenorul austriac a început deja lucrările la tunelul cu o lungime de peste 1300 de metri. Circulația pe secțiunea 4 (9,86 km) a acestei autostrăzi trebuie deschisă cel mai târziu în anul 2027. Ritmul de lucru este bun iar progresul în șantier a depășit 10%.

Cei de la Compania de constructii, de aici, au terminat inainte de termen, cu cateva luni bune, pe tronsonul Sibiu – Boita, felicitari. Ma astept ca si termenul de aici de pe lotul 4 sa fie finalizat inainte de termenul asumat, care e undeva in 2027. Sunt convins ca veti putea termina lucrarile mai repede, chiar daca sunt aproape 10 km, sunt 10 km care au foarte multe lucrari de tipul podurilor, tunelurilor, asa cum bine stiti.

Felicitari inca o data pentru ceea ce ati facut pe acest tronson, ma astept sa tineti si pe acest tronson ritmul cu care ne-ati obisnuit. Vreau sa fac o mentiune speciala si cu privire la ceea ce se intampla pe tronsonul de la Pitesti la Curtea de Arges. Am vazut si in aceasta dimineata, impreuna cu premierul, desfasurarea pe acel santier, iar lucrurile inaintea foarte bine, sunt undeva pe la 55% ca progres.

Au mers in acest an foarte bine, in ceea ce priveste o estimare pentru anul viitor, ar putea termina, daca nu tot, macar tronsoane din acest traseu de 30 km, cel putin cel din jurul Pitestiului, Vlascov, acel tronson poate fi finalizat. Construcția noului terminal al Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, aproape de final! Noul terminal pentru curse externe va crește capacitatea de operare a aeroportului cu peste 2 milioane de pasageri anual.

Si implicit importanța europeană a Municipiului Timișoara. Pentru a facilita accesul pasagerilor va fi construită inclusiv o linie de cale ferată care va face legătura directă între municipiul Timișoara și Aeroportul Internațional. Proiectul are o valoare de peste 184 de milioane de lei (cu TVA), este finanțat prin POIM și trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an (2023).”