Palestina: Benjamin Netanyahu Anunță Intențiile Israelului în Plin Război cu Hamas în Fâșia Gaza

Palestina Benjamin Netanyahu Intențiile Israelului Război Hamas Fâșia Gaza

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a respins sâmbătă apelurile internaționale crescânde pentru un armistițiu în Gaza, declarând că lupta Israelului împotriva Hamas va continua și a exclus un rol pentru actualul guvern al Autorității Palestiniene după încheierea războiului.

“Cu toată forța noastră, cu tot ce avem mai puternic, vom continua până la victorie,” a spus Netanyahu într-un discurs televizat.

Netanyahu a afirmat că Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza. “Nu mai au un loc sigur unde să se ascundă… toți membrii Hamas sunt marcați pentru moarte. Forțele noastre îi lovesc deasupra solului și forțele noastre îi lovesc și sub sol,” a adăugat el.

Răspunzând la întrebări despre posibilitatea ca Autoritatea Palestiniană, care are un control administrativ parțial în Cisiordania ocupată, să guverneze Gaza după război, Netanyahu a spus că va exista “un control de securitate complet în Gaza, cu capacitatea IDF de a intra ori de câte ori dorim, pentru a ucide teroriști care pot reapărea.”

“Vă pot spune ce nu va fi – nu va fi Hamas. Mai mult, nu va fi o autoritate civilă acolo care să-și educe copiii să urască Israelul, să ucidă israelieni, să elimine statul Israel,” a adăugat el.

“Va trebui să fie ceva diferit, dar în orice caz, cu controlul nostru de securitate.”

Aceste declarații subliniază determinarea fermă a lui Netanyahu de a continua operațiunile militare până la îndeplinirea obiectivelor de securitate ale Israelului, arătând o poziție intransigentă față de Hamas și perspectivele de pace în regiune.