Armata Romana: 2 Anunturi de ULTIMA ORA privind NATO, Razboiul si Militarii Romani

Armata Romana 2 Anunturi ULTIMA ORA NATO Razboiul Militarii Romani

Armata Romana transmite in mod oficial 2 anunturi oficiale de ultima ora cu privire la NATO, razboiul din Ucraina, dar si militarii romani, primul dintre ele avand in centru faptul ca patru avioane Eurofighter Typhoon ale Germaniei au ajuns in Romania pentru a proteja spatiul aerian al tarii noastre impotriva oricaror amenintari.

Armata Romana explica mai jos la ce baza aeriana vor stationa aceste avioane militare, separat aducand in atentia noastra noi exercitii multinationale la care au participat soldatii din tara, dar si o serie de informatii cu privire la parada pentru Ziua Nationala a Romaniei, care va avea loc pe 1 decembrie in Bucuresti.

“Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au sosit zilele trecute la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Detașamentul german, format din aproximativ 140 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO alături de militarii Forțelor Aeriene Române.

Ultima misiune de acest gen a Forţelor Aeriene Germane în România s-a desfășurat la începutul anului 2022 împreună cu Forţele Aeriene Italiene, în baza Declaraţiei comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea misiunilor de poliţie aeriană. Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană întărită contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare.

Militarii Batalionului 22 Infanterie „Romanați” din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, alături de partenerii multinaționali ai Contingentului Militar Polonez și ai Grupului de luptă Francez, s-au instruit timp de o săptămână pentru lupta în mediul urban la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”. Soldații gradați profesioniști aflați în modulul de formare inițială în cadrul Batalionului 811 Infanterie „Dej” au executat ședințe de tragere, unde și-au verificat deprinderile de bază pentru folosirea armamentului în luptă.

Peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 130 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la Parada Militară Națională organizată vineri, 1 Decembrie, în București, de la ora 11.00, cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf.

Alături de militarii români, la Parada militară vor defila și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos și militari din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. Militarii străini sunt prezenți cu 23 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Germania, Statele Unite ale Americii și Turcia.”