Ministrul Sanatatii: Deciziile pentru 2 Masuri de ULTIM MOMENT in Romania Confirmate de Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii Deciziile 2 Masuri ULTIM MOMENT Romania Confirmate Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii confirma in mod oficial deciziile pentru 2 masuri de ultim moment care au fost luate pentru Romania, iar asta deoarece Alexandru Rafila aduce in atentia oamenilor ceea ce se intampla in momentul actual cu privire la incercarea de a rezolva revendicarile personalului TESA din sistemul medical.

Ministrul Sanatatii explica mai jos ce fel de discutii a avut cu acestia in ultimele saptamani pentru a le rezolva revendicarile, iar separat a semnat un ordin care vizeaza ghidului de finanțare pentru investiția specifică: I3.1, ale carui detalii sunt disponibile mai jos pentru toti romanii interesati de ele.

“Am discutat cu liderii de sindicat două probleme. Una care se referă la direcţiile de sănătate publică şi angajaţii Ministerului Sănătăţii; cea de-a doua, care se referă la angajaţii TESA din spitale, care au, unii dintre ei, nişte salarii foarte mici, care nu sunt corelate cu restul personalului medical şi chiar nemedical din unele spitale. Lucrăm la două documente consolidate şi, ceea ce este cel mai important, lucrăm la un calendar.

Trebuie găsită o soluţie. Există o opinie favorabilă pentru găsirea unei soluţii, dar pe baza unui calendar implementabil, din punctul meu de vedere, de la începutul anului viitor. Eu am discutat această problemă şi cu domnul prim-ministru în urmă cu o săptămână. Dânsul este deschis la dialog şi la încercarea de a soluţiona aceste probleme. Dar trebuie să avem în vedere un calendar, care să poată să facă posibilă implementarea lor.

Cred că de la începutul anului viitor. Constrângerile bugetare de la acest sfârşit de an, care pun în pericol încadrarea în limita de deficit bugetar a României, cred că trebuie să le înţeleagă toată lumea. Dacă depăşim o anumită limită de deficit bugetar, atunci toate celelalte discuţii nu mai au rost. Anexa la Ordinul ministrului sănătății nr. 2.300/2023 privind aprobarea Ghidului de finanțare pentru investiția specifică.

I3.1 – Redimensionare, standardizare și optimizare a Platformei informatice din asigurările de sănătate (PIAS) din cadrul pilonului II: Transformare digitală – componenta 7: Transformare digitală, investiția: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 623 și 623 bis din 7 iulie 2023.

Cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se înlocuiește cu anexa*) care face parte integrantă din prezentul ordin. Anexa se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1084 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, București. Direcția generală implementare și monitorizare proiecte din cadrul Ministerului Sănătății va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”