Ucraina va Produce Rachete Antiaeriene cu Raza Mare de Actiune

Ucraina Produce Rachete Antiaeriene Raza Mare Actiune

Ucraina intentioneaza sa isi reduca dependenta de armele si munitia oferite de catre Occident, pentru a putea face fata razboiului cu Rusia, iar asta pentru ca in 2024 va initia productia de rachete antiaeriene cu raza de actiune de 100 de 100 km, pentru a opri atacurile lansate de catre rusi.

Ucraina primeste foarte multe arme si foarte multa munitie de la NATO si nu numai, insa are mereu nevoie de stocuri actualizate, astfel ca daca va incepe sa produca singura munitie, isi va reduce substantial dependenta de partenerii occidentali pentru a rezista.

“Ucraina va produce rachete antiaeriene cu o rază de acțiune de 100 km în 2024. Ucraina intenționează să crească producția de rachete și alte arme de mai multe ori anul viitor, concentrându-se pe apărarea antiaeriană, a declarat ministrul adjunct al apărării, Ivan Havryliuk, pe 30 noiembrie.

Producția de apărare aeriană va varia de la sisteme antiaeriene portabile până la armament cu o rază de acțiune de peste 100 de kilometri, precum rachetele ghidate Koral, a declarat oficialul la televizor.”