Benjamin Netanyahu Anunță până când va Continua Războiul din Fâșia Gaza

Benjamin Netanyahu Anunță până când va Continua Războiul din Fâșia Gaza

Într-o conferință de presă desfășurată sâmbătă, Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat că operațiunile terestre ale Israelului în Gaza vor continua până când toate obiectivele vor fi atinse.

“Vom continua războiul până când vom realiza toate obiectivele noastre, și nu putem atinge aceste obiective fără manevre pe teren”, a declarat Netanyahu. “Nu există alte moduri de a atinge aceste obiective decât prin victorie, iar pentru a câștiga este necesară manevrarea terestră.” Netanyahu a menționat că obiectivele Israelului includ eliberarea ostaticilor, eradicarea Hamas și prevenirea unui “regim de teroare” în Gaza.

“Trebuie să realizăm aceste obiective; acesta este singurul lucru care îmi este important”, a spus el.

Netanyahu a vorbit și despre ostaticii eliberați, dar a refuzat să ofere detalii despre condițiile în care aceștia au fost ținuți în Gaza.

“Pe măsură ce se adună dovezi, îți dai seama că au trăit un iad”, a spus el. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că avioanele de luptă și elicopterele au lovit ținte în Fâșia Gaza peste noapte, inclusiv guri de tunel, centre de comandă și depozite de armament.

Militanții Hamas au fost țintiți și uciși de o dronă IDF care opera sub directia trupelor terestre, a declarat IDF.

De asemenea, a adăugat că trupele sale navale au lovit ținte Hamas, inclusiv infrastructura și navele Hamas.

Un context: Forțele de Apărare ale Israelului au declarat anterior că au lovit peste 400 de ținte în întreaga Fâșie Gaza în primele 24 de ore de la prăbușirea unui armistițiu de o săptămână cu Hamas.