Forțele Armate Israeliene sunt Active În Sudul Fâșiei Gaza

Forțele Armate Israeliene sunt Active În Sudul Fâșiei Gaza

Forțele terestre israeliene sunt acum active în sudul Fâșiei Gaza, cu cel puțin un tanc israelian în acțiune, conform unui video geolocalizat de CNN.

Aceasta este prima confirmare aparentă a unei operațiuni a Forțelor de Apărare Israeliane (IDF) la sud de Wadi Gaza în războiul continuu dintre Israel și Hamas.

Videoclipul, distribuit duminică de Al Jazeera, arată un tanc israelian operând pe strada Salah El-Din, principalul traseu nord-sud al Gaza, la mai puțin de cinci kilometri (aproximativ trei mile) nord de centrul Khan Younis.

Duminică, un purtător de cuvânt al IDF a declarat că Israelul își extinde operațiunile terestre pe întreg teritoriul Fâșiei Gaza.

Într-un alt videoclip filmat de un jurnalist gazan și verificat de CNN, se poate auzi focuri de armă chiar în afara orașului sudic gazan Deir al Balah.

IDF a scris luni pe X că „axa Salah a-Din constituie un câmp de luptă” în zona Khan Younis și că „luptele și avansul militar al IDF în zona Khan Yunis nu permit mișcarea civililor prin axa Salah al-Din în secțiunile nord și est ale orașului Khan Yunis.”

IDF a adăugat că va „permite mișcarea umanitară a civililor prin axa de ocolire situată la vest de Khan Yunis” și a specificat rute suplimentare care să fie folosite de civili.