Marcel Ciolacu: Intalnire Importanta cu Anthony Blinken in plin Razboi in Ucraina

Marcel Ciolacu Intalnire Importanta Anthony Blinken Razboi Ucraina

Marcel Ciolacu confirma o intalnire foarte importanta pe care a avut-o cu Anthony Blinken in plin razboi in Ucraina, iar asta deoarece premierul Romaniei a discutat cu omologul sau american despre situatia de securitate in tara noastra si regiunea Marii Negre.

Marcel Ciolacu explica mai jos discutiile avute, el abordand inclusiv problema vizelor pe care SUA pe impune pentru romanii care vor sa calatoreasca in tara, existand sanse pentru o ameliorare a limitarilor care exista in momentul de fata pentru calatorii.

Am avut astăzi o întâlnire extrem de bună cu Secretarul de stat american Antony Blinken cu care am discutat despre securitatea regională în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și despre noi investiții americane în țara noastră care să aibă impact la nivelul întregii zone de sud-est a Europei.

Am abordat totodată și problema liberei circulații a cetățenilor români către Statele Unite. Sunt încrezător cu privire la includerea României în programul Visa Waiver într-un orizont de timp previzibil!

Convingerea mea este că a venit momentul să trecem de la un Parteneriat Strategic la un Parteneriat între #prieteni care își coordonează mult mai eficient strategiile, în special cele economice. România are în acest moment toate atuurile pentru a deveni un hub logistic și, mai ales, un hub al marilor investiții americane din zona strategică a Mării Negre!