Ministrul Educatiei: Anuntul de ULTIMA ORA privind Actiunile Scolilor din Toata Romania!

Ministrul Educatiei Anuntul ULTIMA ORA Actiunile Scolilor Toata Romania

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi si parinti, printr-un anunt de ultima ora actiunile care s-au desfasurat in toata Romania in cursul anului 2023, iar asta pentru ca vorbim despre un numar de 863.910 activitati pe diverse teme, la care au participat elevii din tara noastra, conform Ligiei Deca.

Ministruk Educatiei explica mai jos ceea ce s-a facut in toata tara in aceasta perioada, si daca erati interesati sa aflati informatii mai multe cu privire la aceste tipuri de activitati, atunci puteti sa va uitati mai jos la ceea ce spune Ligia Deca in legatura cu masurile luate in tara noastra.

“În anul școlar 2022-2023 s-au desfășurat 863.910 de activități în cadrul Programului „Săptămâna verde”! Antepreșcolari, elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice și părinți au participat la activități pe teme precum: schimbări climatice (99.335 de activități); managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile (128.553 de activități).

Poluare (98.083 de activități); risipă alimentară (80.812 activități); biodiversitate (97.454 de activități); păduri și viața terestră (105.121 de activități); ape și viața acvatică (88.143 de activități); energia verde (66.480 de activități); exploatarea iresponsabilă a resurselor naturale (65.531 de activități); dezbateri, sesiuni de comunicări științifice, informări tematice etc. (34.398 de activități).

Mai multe informații despre analiza privind implementarea și desfășurarea programului găsiți în linkul din primul comentariu. În contextul în care Guvernul României a adoptat Strategia națională privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030, fiind pentru prima dată când țara noastră adoptă o astfel de strategie, Ministerul Educației continuă efortul de a integra învățarea și conștientizarea privind problemele de mediu.

Si schimbările climatice în sistemul educațional, luând măsuri concrete, printre care: Reformele și investițiile PNRR, care susțin tranziția verde și se concentrează pe dezvoltarea competențelor sustenabile necesare acestui proces. Investiții de 225 de milioane de euro în construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi. Investiții peste 250 de milioane de euro în achiziționarea de microbuze școlare „verzi” (electrice).

Lansarea platformei online (saptamanaverde.edu.ro/ro) dedicată susținerii elevilor, cadrelor didactice și a școlilor în implementarea Programului „Săptămâna verde”, inclusiv prin oferirea de instrumente utile în acest sens. Aprobarea, în martie 2023, a programei școlare pentru disciplina opțională „Educație pentru schimbările climatice”, adresată elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a. În plus, planurile-cadru de învățământ și programele școlare vor include, în mod obligatoriu, teme precum educație pentru mediu și schimbări climatice, conform noii Legi a învățământului preuniversitar.”