Atentionarea ANM Meteorologica de Ultima Ora pe 12 Decembrie 2023 in Romania

Atentionarea ANM Meteorologica Ultima Ora 12 Decembrie 2023 Romania

Atentionarea ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologica de ultima ora pe 12 decembrie 2023 in Romania, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata despre care trebuie sa stim, iar asta pentru ca vor afecta mai multe regiuni ale tarii.

ANM explica in mod oficial mai jos ca vorbim despre ploi, in cantitati de pana la 50 l/mp, care la munte vor duce la topirea zapezii, astfel ca e important sa fim foarte atenti cum facem deplasarile in perioada urmatoare in Romania, conform atentionarilor venite de la meteorologi.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 13 decembrie, ora 02 – 14 decembrie, ora 10.

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ.

Zone afectate: Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.